Nieuwsbrief April 2020
jennelt.jpg De kerk in Jennelt, Ost-Duitsland. De excursie naar onze oosterburen is verplaatst naar volgend jaar. 

Een ander jubileum dan gedacht

Beste lezers,

We hadden ons dit jubileumjaar ánders voorgesteld. Maar het is niet anders. We vieren ons 50-jarig bestaan door de corona-crisis kleiner dan we hadden gedacht. In deze Nieuwsbrief brengen we u even op de hoogte van wat er wél en niet door kan gaan. We wensen u al het goede en veel gezondheid.

Gerko Last, waarnemend directeur


Voorjaarsexcursie en excursie naar Ost-Friesland vervallen

rondvaart.jpg

Door de corona-crisis is de Voorjaarsexcursie op 6 juni afgelast. Dat geldt ook voor de geplande excursie naar kerken in Ost-Friesland. De excursiecommissie ziet vanwege de huidige omstandigheden geen mogelijkheden om de excursies op een veilige manier te organiseren. Daarom zijn beide excursies verplaatst naar volgend jaar. De datum voor de bootexcursie is al bekend: dit wordt zaterdag 5 juni 2021.

Beide bijzondere excursies werden georganiseerd in het kader van het jubileum van onze Stichting, die dit jaar 50 jaar bestaat. Eerder werd ook al het symposium (maart) verplaatst naar vrijdag 2 oktober (onder voorbehoud). De Open Kerkendag op 16 mei is ook komen te vervallen.

Donateurs en belangstellenden die zich hebben opgegeven, krijgen hierover persoonlijk bericht met alle details en de praktische informatie.


Boek, jubileum-magazine en Verhalenwedstrijd

Omslag jubleumNr 22-1.jpg

Gelukkig zijn niet alle activiteiten in het kader van het jubileum afgelast. Zo verschenen gelukkig wel ons jubileum-magazine en het boek 'Levende stenen'. U leest daar hier meer informatie over. Zowel het boek als ons magazine kunt u kopen via onze webwinkel. Ook erg leuk om cadeau te geven, overigens, in deze tijd dat mensen veel thuis zijn.

In het voorjaar zijn enkele concerten in het kader van onze Podiumtour met Marcel Smit wél doorgegaan. Dat waren bijzondere middagen en avonden, met volle kerken en enthousiaste mensen, die genoten van de muziek en teksten van Marcel Smit.

Daarnaast is in samenwerking met het Friesch Dagblad de verhalenwedstrijd georganiseerd. Alle verhalen van deze wedstrijd leest u hier. U vindt op die plek ook de bijlage die bij het Friesch Dagblad verschenen is naar aanleiding van deze gezamenlijke wedstrijd.


Meer nieuwe donateurs - u ook al?

Levende stenen omslag 06 - definitief-1.jpg

Alle publiciteit rondom het jubileum zorgt er ook voor dat meer mensen donateur zijn geworden van onze Stichting. Daar zijn we erg blij mee. Bent u nog geen donateur? Klik dan hier. Als u donateur wordt, krijgt u het prachtige boek 'Levende stenen' of het boek 'De Friese Elfkerkentocht' cadeau.